Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Bayramını kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Aziz milletimizin tam bağımsız bir Türkiye’nin inşası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolundaki inancını ve gayretini, Türkiye yüzyılı ile taçlandırmaya çalışıyoruz. güçlü bir ses ve etkili bir güç.” İfadesini kullandı.

Kurtulmuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı bildiride Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyetin kurucusu ve TBMM’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve isimsiz tüm kahramanları andığını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Büyük Millet Meclisimizde görev yapan, emperyalist işgal ordularına karşı bağımsızlık mücadelesi veren, Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran tüm milletvekillerimize de şükranlarımı sunuyorum. Anadolu kıtasına ayak bastığımız günden itibaren biz, Daima ileriye doğru ilerlemenin, yüksek hedeflere ulaşmanın ve yeniden büyük bir Türkiye inşa etmenin peşinde olduk.Medeniyetimizden, değerlerimizden, kültürümüzden, köklerimizden ve 100 yıllık Cumhuriyetimizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.

Aziz milletimizin tam bağımsız bir Türkiye’nin inşası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yönündeki inancını ve çabasını, sözü kuvvetli, gücü etkili bir Türkiye yüzyılı ile taçlandırmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda büyük ilerlemeler kaydederek geldiğimiz bu noktada doğrunun, uygunun ve güzelin hakim olması için çabalamaya devam edeceğiz. “Kaç 100 yıl?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu