Haber

Şenol Güneş: Neftçi’den zorlu bir maç bekliyoruz

Beşiktaş Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, Neftçi’yi kardeş kulüp olarak gördüklerini ancak sahaya kazanmak için çıkacaklarını belirtti. söz konusu.

Azerbaycan ekibi Neftçi ile yarın deplasmanda oynayacakları UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında Güneş, Bakü’de olmaktan çok mutlu olduklarını ve kendilerini yabancı hissetmediklerini ifade etti. diyerek, “Yarın iki takım için de zor bir maç olacak. Umarım güzel bir maç olur. Hak eden kazanır. Ama biz turu geçmek istiyoruz” dedi. sözlerini kullandı.

Şenol Güneş, “Türk takımları UEFA maçlarında küçük takımları küçük görüyor” dedi. Yorumunda şu ifadelere yer verdi:

“Sadece futbolda değil her alanda kusursuz olan bir şey. Her rakip değerli ve ciddi. Ekonomik yapıları, imkanları, oyuncuları farklı olabilir. İmkansızlıklarda çok başarılı olan oyuncular ve takımlar var. Biz yapıyoruz. Böyle bir ideolojim yok. Her maç değerlidir. Baştan sona.” “İnsani olarak bakmayı doğru bulmuyorum. İnsanların kimliği, rütbesi, unvanı, şöhreti, parası onun çok pahalı olduğunu göstermez. Kadrolar da öyle. Hiç ummadığınız anda kötü sonuçlar alabilirsiniz. Sizden daha güçlü bir gruba karşı kazanabilirsiniz.”

Azerbaycan futbolunun çok yol kat ettiğini ve Avrupa’da 3 takımın mücadele ettiğini hatırlatan Güneş, “Neftçi Bakü’yü kardeş kulüp olarak görsek de sahaya kendimize kazanmak için çıkacağız. İnşallah öyle olur.” dedi.

Azerbaycan’da çok sayıda Beşiktaş taraftarı olduğunu hatırlatan Güneş, “İyi futbol oynayacak ve onlara (taraftarlara) iyi sonuçlar alacak bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Maçı zorlamadan dostluk içinde izlemelerini istiyorum. ” sözlerini kullandı.

Neftçi’nin bu yıl Azerbaycan liginin en değerli takımı olduğunu ve oyun yapısının mükemmel olduğunu vurgulayan Güneş, “(Neftçi) pozitif futbol oynamaya çalışan, rakibinin oyun tarzını iyi değerlendiren ve kendini geliştirmeye çalışan bir takım. Oynayın. Bizi çok zorlayacak, bizim için çok zor bir maç olacak. Bunu söyleyebilirim. Tiran’dan çok daha iyi bir takımla karşılaşacağımızı biliyorum.” şeklinde konuştu.

Transfer konusuyla ilgili olarak Güneş, “Şu anda transferden bahsetmenin bir anlamı yok. Başka bir stoper düşündüğümüzü söyledik. Ama bu çok acil değil. Mümkün olduğu kadar Afrikalı yapmamaya çalışıyoruz. Çünkü çok fazla Afrikalı oyuncumuz var. Hepsi çok değerli, iyi oyuncular. Transfer “Bunu bir kenara bırakmak iyi bir fikir. Şu an gündemimizde olmaması lazım.” değerlendirmesini yaptı.

Salih Uçan: “Adım Adım İlerleyeceğiz”

Basın toplantısına katılan oyuncu Salih Uçan, Neftçi karşısında hem deplasmanda hem de sahada güzel sonuçlar alarak yarışı geçmek istediklerini söyledi.

Salih, “Hedefimiz Beşiktaş’ın hak ettiği yerde olmak, gruplarda kalmak, gruplardan çıkabilmek. Adım adım ilerleyeceğiz” dedi. söz konusu.

Sözleşmesinin süresiyle ilgili soruya Salih Uçan, “Acelemiz yok, sabrediyoruz, bekliyoruz” dedi. şeklinde konuştu.

Öte yandan Beşiktaş, maç öncesi son antrenmanını yaptı.

Bakü’de yarın Neftçi Arena’da oynanacak karşılaşma TSİ 20:00’de başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu