Haber

ABD Başkanı Biden, yaralı Filistinlilerin ve yabancı uyrukluların güvenli geçişini sağladıklarını belirtti

ABD Başkanı Joe Biden, yaralı Filistinlilerin ve yabancı uyrukluların Gazze’den Mısır’a güvenli geçişini sağladıklarını belirtti.

Biden, konuyla ilgili açıklamasında ifadeleri kullandı.

ABD Lideri Biden: “Amerikalıları Gazze’den çıkarmak için çalışmayı bırakmayacağız.” O da vurguladı.

Biden’ın açıklaması, Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby’nin “Hamas’ı ABD vatandaşlarının Gazze’den çıkmasını engellemekle” suçlamasından bir gün sonra geldi.

Dışişleri Bakanlığı, bazı ABD vatandaşlarının Refah Sınır Kapısı’ndan geçtiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da günlük basın toplantısında, “Gazze’de temas halinde oldukları ve ayrılmak istediklerini ifade eden 400 civarında Amerikalının bulunduğunu” ve “Refah Sınır Kapısı’ndan çok sayıda Amerikan vatandaşının geçtiğini” duyurdu. “

“ABD vatandaşlarının ve yabancı uyrukluların çıkışlarının önümüzdeki birkaç gün boyunca devam etmesini bekliyoruz.” Miller, tüm Amerikan vatandaşlarının ve ailelerinin Gazze’den “mümkün olduğunca güvenli bir şekilde” ayrılmasını sağlamak istediklerini belirtti.

Sözcü Miller, Gazze Şeridi’nden ayrılmak isteyen 400 ABD vatandaşının bulunduğunu, bu sayının aile bireyleri de dahil olmak üzere 1000 civarına çıktığını kaydetti.

Blinken yine İsrail ve Ürdün’e gidiyor

Sözcü Matthew Miller, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in Cuma günü İsrail ve Ürdün’ü ziyaret edeceği bilgisini paylaştı.

Miller, “Blinken, uluslararası insani hukuk uyarınca İsrail’in meşru müdafaa hakkına olan desteğimizi yineleyecek ve insani yardım sağlamaya yönelik çalışmalarımızın yanı sıra sivil kayıplarını en aza indirmek için tüm tedbirleri alma ihtiyacını tartışacak” dedi. söz konusu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Ürdün ziyaretinde “Gazze’deki sivillere hayat kurtaran insani yardımın ulaştırılmasının kolaylaştırılması ve Filistinlilerin Gazze’den zorla yerlerinden edilmemesinin sağlanması” gerektiğini vurgulayacağını belirten Miller, şunları kaydetti:

“O (Blinken) aynı zamanda ABD’nin, Gazze’deki Filistin halkının özlemlerini yansıtan bir Filistin devletinin kurulması da dahil olmak üzere Orta Doğu’da kalıcı ve sürdürülebilir bir barışın koşullarını yaratmak için ortaklarıyla birlikte çalışma taahhüdünü yeniden teyit edecek.” ve Batı Şeria’da olacak ve elbette tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak.” “Serbest bırakılmasını sağlamak için devam eden çalışmaları görüşmeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu