Haber

Gazeteci Adem Metan, depremin ardından balkondan ezan okuyan Serkan Sincan ile bir araya geldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından yaralar hızla sarılmaya başladı.

Geniş bir coğrafyada hissedilen ve 11 ili enkaz haline getiren depremlerde yıkılan binlerce bina 45 binden fazla vatandaşa mezar oldu.

Bugün 26. gününe giren asrın felaketinde hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Sahada hummalı çalışmalar yürütülürken, sallanan bölgede çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Deprem sonrası balkondan ezan okudu.

Bunlardan biri de Serkan Sincan’dır.

Depremin ardından yıkılan kentteki iş yerinin balkonundan ezan okuyan Sincan, sosyal medyada sıkça izlendi.

Felaketin ilk anından itibaren depremin vurduğu illerdeki çalışmaları aktaran gazeteci Adem Metan, Serkan Sincan ile de gündeme geldi.

“Yaktığın o ışıkla burada birçok ışık yanmaya başladı”

Kaydedilen görüşmede şu ifadelere yer verildi:

Adam Metan

Serkan Abi, insanlar farklı hikayelerini sosyal medyada paylaşıyorlar. Birçok ışık var, hepsi sönüyor, geride kalan tek bir ışık, alanın tamamen karartılmadığını gösteriyor. Burada kalan son ışık sendin. Yaktığın o ışıkla burada birçok ışık yanmaya başladı. Birçok esnaf taşınmaya başladı. Büyük şoktan sonra dükkanınızın balkonundan burada ezan okuyan ilk kişi siz oldunuz. ‘Burada ilk namazı kıldık’ dediniz. Ne hissettin?

“Burası sessiz ve ezansız kalınca hiç tereddüt etmeden çıkıp okudum”

Serkan Sincan da şu ifadeleri kullandı:

Çocukluğumuzdan beri yetiştirilme tarzımız ve yetiştirilme tarzımız; bayrak inmez, ezan susmaz, ezan inmezdi. Bu bayrağım her ulusal bayramda burada asılıdır. Önce bayrağımızı astık, sonra baktım ki ezan susmuş. Bütün camileri gezdim hoca yok. Bir hoca gördüm, 3. gün mutlu oldum. Burası sessiz ve ezansız kalınca ben hiç tereddüt etmeden oradan ayrıldım ve Peygamber Efendimiz zamanında olduğu gibi elimden geldiğince sesimi duyurmaya çalıştım.

Dükkanımız hala açılmadı. Enkazdan sonra sıra bize gelmedi. Biri gelip bir şey almak isterse masamızı açıyoruz. Yurt dışından bize para gönderip biz gelince alırız diyenler var. Yeterli yardım var. Umarım sürer.

Metan, dükkanın önündekileri sayarsak; ” Burada Sincan’da Türk bayrağımız var, Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi var, mısralarımız var, Barış Manço’nun kataloğunu gördüm, eski bir radyo var.”söz konusu.

kemalpasa-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu