Haber

Volkan Demirel, “Eski neşeme kavuşacağımı sanmıyorum” dediği sözle boğazımızı düğümledi.

Deprem felaketi sırasında Hatay’da bulunan ve yardım çalışmalarını sürdüren teknik direktör Volkan Demirel, Alman basınına özel bir röportaj verdi. Genç hocanın duygu yüklü sözleri hepimizi boğdu.

Gelin röportaja birlikte göz atalım.

Kaynak: Spor1

“Almanya’ya cevap vermek istedim”

“Tanrıya şükür, her yerden yardım geliyor. Özellikle Almanya’dan. En büyük yardım baget ve ekmeklerden geldi. Alman polisi 480 bin termal battaniye gönderdi. Bu röportajla Almanya’ya bir cevap vermek istedim. Depremin ardından Hatay’da bir bardak su bile yoktu. Hatay halkının hiçbir şeyi kalmamıştı. Dünyanın her yerinden insanlar yardım gönderdi ama yine de yeterli yardıma ulaşamadık. Çadırlar çok su alıyor, küçük kaplar var ama onlarda da 1 kişi yatabilir.”

“Çocukların sorunlarıyla ilgilenmek istiyorum”

“Fenerbahçe’nin eski kalecisi olduğum için mevcut popülaritemi Borussia Dortmund, Bayern Münih, Schalke 04, Fortuna Düsseldorf, Mainz, Köln gibi Alman kulüplerinin yetkilileriyle bir araya gelip bazı maçlar düzenlemek için kullanabileceğimizi düşündüm. Mainz ilk günden beri bizi destekledi. Burada para bağışlamak istemiyorum, burada çocukların sorunlarıyla ilgilenmek istiyorum. Bunu kendim için de yapmıyorum.”

“Halil ve Hamit çok yardımcı oldular”

Dortmund ve Düsseldorf yetkilileriyle çok olumlu görüşmelerimiz oldu. Takımım ligden çekildi ve önümüzdeki sezon yeni bir takım kurmamız gerekiyor. Hatay’da oynamamız imkansız olduğu için Mersin’de oynayacağız. Bayern yetkilileriyle de görüştüm. Halil ve Hamit Altıntop bana çok yardımcı oldu. Nuri Şahin de Dortmund’da çok yardımcı oldu.”

“Hayatta kaldığımız için şanslıyız”

“Bütün ailem depremi hissetti. O gün Kasımpaşa maçı nedeniyle Hatay’daydılar. O oyunun oynandığı gün hayatımdaki son mutlu gündü. Ertesi sabah her şeyimizi kaybettik. Tanıdığım çok fazla insan öldü. Çocuklarımı da kaybedebilirim. Hayatta kaldığımız için şanslıyız. Bazı çalışanlarımız saatlerce enkazdan çıkamadı. Büyük kızım olanlardan hala kurtulamadı.”

“Eski neşeme bir daha kavuşabileceğimi sanmıyorum”

“Atsu’nun golüyle maçı kazandığımız gün her zaman hayatımın en mutlu günü olacak. Ertesi gün yaşadığımız depremden sonra bir daha eski neşeme kavuşabileceğimi sanmıyorum.”

“Atsu harika bir insandı”

“Christian Atsu harika bir insandı. Bir gün elinde zarflarla eğitime geldi ve ‘Hayır, evleniyor musun?’ Söyledim. Yılbaşı için tüm çalışanlara küçük bir hediye vermek istediğini söyledi. Para onun için hiçbir zaman değerli olmadı.

Christian her zaman oynamak isterdi. Aslında sağlıklıyken oynadı. Son oynadığı maçta gol atmıştı ama maalesef aramızdan ayrıldı. Hepimiz onu çok sevdik ve böyle harika bir insanı kaybetmek kolay değil (ağlıyor). Christian ve sportif menajerimiz her zaman bizimle olacak.”

“Geçmişte çok hata yaptım”

“Futbol kariyerim boyunca birçok hata yaptım ama her hatadan bir şeyler öğrendim. Bir kaleci olarak tabii ki rakip takımların favori oyuncusu değildim. Bazı insanlarla anlaşamadık ama kimseyi kışkırtmadım. Olanların çoğu kazanma hırsım yüzünden oldu. Birileri tarafından yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ama bunlar beni bugün olduğum kişi yapan şeylerdi.”

“Daum’a çok şey borçluyum”

“Christoph Daum, beni Fenerbahçe’nin ilk kalecisi yapan teknik direktördü. Formayı bana küçükken o vermişti. Kendisine acil şifalar diliyorum. Mental olarak çok güçlü bir insan, kanseri yeneceğinden hiç şüphem yok. Bana destek olan tüm öğretmenlerimin kalbimde yeri var ama özellikle bir tanesini söylemem gerekirse Daum derim. Ona çok şey borçluyum. Ben oyuncuyken, Bayern Münih menajerimle temasa geçti. Bayern için oynamayı çok isterim. Manuel Neuer’i Schalke döneminden beri tanıyorum. Hastalığını yenecek ve yeniden Bayern’in 1 numarası olacak. Bazı kaleciler sadece kaleci değildir, Neuer de onlardan biri. O takımdaysa oynar. Tıpkı Buffon gibi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu