Haber

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Abdulbaki Dakak’ın Ölümü Hakkında Bilgi İstedi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Kurulu Şanlıurfa‘da ailesi tarafından zorla gönderildiği kaçak medresenin yanındaki ahırda ölü bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın ölümüne ait. Şanlıurfa Valilikten bilgi istedi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın başvurusuna yanıt veren Komite Başkanı Derya Yanık, “Söz konusu başvuruyla ilgili gerekli incelemenin yapılması, olayla ilgili idari ve adli soruşturmanın ne aşamada olduğu konusunda Komisyonumuza bilgi verilmesi Şanlıurfa Valiliği’ndendir. Konu, 3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu uyarınca talep edildi” dedi.

Şanlıurfa’da kaçak bir medreseye gönderildiği iddia edilen Abdulbaki Dakak, 11 Haziran’da ortadan kayboldu. Abdulbaki Dakak’ın cansız bedeni 14 Haziran’da medresenin yanındaki ahırda asılı halde bulunmuştu. Dakak’ın gönderildiği medresenin Semerkant Vakfı’na bağlı olduğu öne sürüldü. Dakak’ın cenazesi, otopsinin ardından Ceylanpınar’da toprağa verildi. Dakak’ın ön otopsi raporunda ölüm nedenine ilişkin kesin bir sonuca varılamadığı belirtilirken, zehirlenme şüphesinin yer aldığı ifadeler dikkat çekti. Raporda, “Hitopatolojik (organ, doku ve hücrelerde meydana gelen değişikliklerin çeşitli yöntemlerle mikroskopta incelenmesi) ve toksikolojik (toksik maddeler ve zehirlenmelere ilişkin) tetkikler sonucunda hazırlanacak raporların gönderilmesinin uygun olduğuna inanıyorum. adli soruşturma belgesi ile birlikte Adli Tıp Kurumu Diyarbakır Grup Başkanlığı’nda yapılacak tetkikler yer aldı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da Dakak’ın ölümünü TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda gündeme getirerek bu ölümün araştırılmasını istedi. Tanal’ın Dakak’ın ölümüyle ilgili başvurusuna Komite Başkanı Derya Yanık yanıt verdi. Bakan Yanık yanıtında, Dakak’ın ölümüyle ilgili olarak Şanlıurfa Valiliği’nden bilgi talep ettiklerini bildirdi. Bakan Yanık, CHP’li Tanal’a verdiği yanıtta şunları söyledi:

“Abdülbaki Dakak hakkında komisyonumuza yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir. Şanlıurfa Valiliği’nden söz konusu başvuru ile ilgili gerekli incelemenin yapılması, idari ve adli soruşturma aşamasının Komisyonumuza bildirilmesi talep edilmiştir. Konuyla ilgili olarak 3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu uyarınca.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

gulyaliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu