Haber

Tayfun Dokusuri Pekin’i vurdu: 2 ölü

Çin’in doğusunu etkisi altına alan gerçek, ülkenin kuzeyine doğru ilerliyor. Tayfun Dokusuri, Başkent PekinAyrıca Tianjinşehir ve hebeihafta sonu eyalette şiddetli yağışlara yol açtı.

Pekin’de cumartesi akşamından bu yana ortalama yağışın 157,8 milimetreye ulaştığı, en fazla yağışın ise 580,9 milimetre ile Mentougou’daki Miaofeng Tepesi’ne düştüğü açıklandı.

Öte yandan Pekin Meteoroloji Gözlemevi, bugün şiddetli yağış için kırmızı alarmını yeniledi ve uyarının yarın saat 08:00’e kadar geçerli olduğu bildirildi. Pekin Hidroloji İstasyonu da sel uyarı seviyesini kırmızıya yükseltti.

Küçük ve orta büyüklükteki nehirlerin taşma riski olduğu, heyelan tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıldı. Bu, 2011’den beri Pekin için ikinci kırmızı alarm.

Binlerce kişi tahliye edildi

Başkent Pekin’in Mentougou semtindeki bir nehirde 2 ceset bulunduAçıklanırken, Doksuri Tayfunu’nun etkisiyle hafta sonu boyunca şiddetli yağmurun görüldüğü Pekin’de binlerce kişi tahliye edildi.

Başkentte 350’den fazla yol sular altında kalırken, afetin neden olduğu maddi hasar açıklanmadı.

Temmuz 2012’de Pekin’de şiddetli yağmur ve fırtına sonucu 79 kişi hayatını kaybetti.

Tayfun Hebei ve Tianjin’i de vurdu

Dokusuri Tayfunu, komşu Pekin Hebei eyaletiile Tianjinşehri etkiledi.
Hebei eyaleti için de kırmızı alarm seviyesinin korunduğu bildirildi.

Eyaletin merkezi Shijiazhuang kentinde 20 binden fazla kişi ibadet yerlerine tahliye edildi.

Hebei eyaletinin Baoding kentinde çöken köprünün üzerinden geçen iki tırın devrilmesi sonucu sürücülerden birinin kayıp olduğu belirtildi.

Fujian’da 400 milyon doları aşan doğrudan ekonomik kayıp

Bu, bu yıl Çin’i vuran beşinci tayfun. Fujianeyalette yaşamak yaklaşık 1,5 milyon kişiEkonomiyi etkilediği ve 400 milyon doları aşkın doğrudan ekonomik kayba yol açtığı açıklandı.

Eyalette birçok kentte cadde ve sokakları su basarken ağaçlar devrildi. Şiddetli yağmur bazı bölgelerde heyelanlara neden oldu.

Öte yandan Filipinler’in ardından geçen Cuma günü Fujian kıyılarına ulaşan ve Çin’i de etkisi altına alan Dokusuri Tayfunu’nun etkileri devam ederken Khanun Tayfunu’nun bu hafta Çin kıyılarına ulaşması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu