Teknoloji

Steve Jobs’un Hayatı Hakkında Öğrenebileceğiniz Kitap

Apple’ın kurucu ortağı, teknoloji dünyasının en değerli isimlerinden biri olan Steve Jobs’un ailesi ve arkadaşları tarafından kuruldu. Steve Jobs Arşivi ‘ hayatında ilham arayanlar için ücretsiz bir kaynak oluşturdu. Platform, Steve Jobs’ın hayatını kendi ağzından kronolojik olarak öğrendiğimiz bir e-kitap yayınladı.

Tamamen bedava E-kitap olarak yayınlanan e-kitapta Jobs’ın mesleğini kurarken yaptığı açıklamalardan e-postalarına, konuşmalarından röportajlarına kadar pek çok yerden bölümler yer alıyor. Bu bölümler, Jobs’ın hayatı hakkında başından sonuna kadar sırayla bilgi edinmemizi sağlıyor. Ayrıca şimdiye kadar yayınlanmayan bazı bölümler de kitapta yer alıyor.

İşte Steve Jobs’un hayatıyla ilgili yorumlarından bazı alıntılar:

Steve iki yaşındayken. Daha sonra bilgisayarlara ‘akıl bisikleti’ demeye başladı.”

“Silikon Vadisi’nde büyüdüm. Ben beş yaşındayken ailem San Francisco’dan Mountain View’a taşındı. Babam transfer oldu ve Silikon Vadisi’nin tam kalbindeydi, yani her yerde mühendisler vardı. Silikon Vadisi o zamanlar hala çoğunlukla meyve bahçeleriydi – kayısı bahçeleri ve erik bahçeleri – ve gerçek bir cennetti. Hemen hemen her gün havanın açık olduğunu ve vadinin bir ucundan diğer ucuna kadar göründüğünü hatırlıyorum. Büyümek için dünyada gerçekten mükemmel bir yerdi.”
-Smithsonian için kaydettiği ilahiyat bölümü, 1995.

“Steve’in pasaportu, 1973 baharı. 18 yaşındaydı.”

“Apple I üzerinde çalışıyorum, 1976.”

Steve’in sözleriyle Apple’ın kuruluşu:

“Steve Wozniak ile on üç yaşımdayken bir arkadaşımın garajında ​​tanıştım. Sanırım on sekiz yaşlarındaydı. […] Bill Fernandez adlı bir arkadaşımdan caddeye taşındı ve ben Bill’in evindeydim. Bir gece geç saatlerde bir proje üzerinde çalışıyorduk ve Woz uğradı. Sonunda saatlerce konuştuk. Bundan gerçekten etkilendim. Onun mükemmel olduğunu düşündüm. Yeterli bir mizah anlayışı vardı […] ve olası her biçimde tamamen farklı olmamıza rağmen, bizi bir şekilde birbirine bağlayan elektroniğe ortak bir ilgimiz vardı.”

“Steve’in ofisinde sakladığı Apple I.”

Steve ev ofisinde. 2004.”

Steve Jobs’ın hayatına kendi gözlerinden bakmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu