Ekonomi

Piyasalar BoE’nin faiz oranı kararını beklerken GBP/EUR ve GBP/USD sabit kalıyor

Yatırımcılar, İngiltere’de kötüleşen ekonomik koşullar nedeniyle İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz oranlarına ilişkin kararını bekliyor GBP/EUR döviz kuru Perşembe günü 1,1502€ seviyesinde sabit kaldı. Bu, Ekim ayı imalat PMI verilerinin İngiltere’deki fabrika faaliyetlerinde önemli bir daralma göstererek resesyon korkularını artırmasının ardından geldi. S&P Global Market Intelligence, bu daralmayı piyasa belirsizliğine ve devam eden yaşam maliyeti krizine bağladı; her ikisi de tüketici talebini olumsuz etkiliyor.

Öte yandan All Saints’ Day’e ilişkin veri eksikliği ve Euro Bölgesi’nin üçüncü çeyrek GSYİH’sındaki %0,1’lik düşüş nedeniyle euro zayıfladı. ING analistlerine göre bu, ekonomik yavaşlamaya işaret ediyor ancak keskin bir durgunluk anlamına gelmiyor. Ayrıca Almanya’daki işsizlik oranının arttığını gösteren istihdam verileri de Euro üzerinde aşağı yönlü baskı yaratabilir. Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin açıklamalarının da EUR hareketlerini etkilemesi bekleniyor.

BoE’nin faiz kararının %5,25 seviyesinde kalması bekleniyor. Bu durum GBP’yi etkileyebilirken BoE’nin enflasyon kaygıları da yatırımcıların dikkatini çekebilir.

Eşzamanlı, GBP/USD döviz kuru Perşembe günü 1,2190$ seviyesinde sabit kaldı. Sterlin, ekonomik görünüme ilişkin belirsizlikler, durgunluk korkuları ve devam eden enflasyon nedeniyle bir miktar zayıfladı. Barclays, kısa vadeli büyüme ve enflasyon tahminlerinde olası ayarlamalara rağmen BoE’den şahin bir duruş bekliyor. Bu strateji, finansal koşulların zamanından önce gevşemesini önlemeyi ve gerekirse gelecekte artışlara yer bırakarak İngiltere’yi resesyona sokma riskini azaltmayı amaçlıyor.

Bu arada USD, Fed’in sıkılaştırmanın ortasını genişletme ve faiz oranlarını %5,25 ile %5,5 arasında tutma kararının ardından sabit kaldı. Fed’in gelecekte faiz oranlarını artırabileceğine dair işaretlere rağmen yatırımcılar şüpheci olmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

sarayonu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu