Haber

Günde 300 aileye ve 195 mahalleye yardım

Kocaeli Büyükşehir’in Hatay Defne’de kurduğu lojistik merkezden her gün 5 ilçede 195 mahallede 300 aileye yardım malzemesi gönderiliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından hızla bölgeye hareket ederek başta arama kurtarma olmak üzere gıda, barınma ve lojistik çalışmalarına başladı. Depremden en çok etkilenenlerden biri olan Hatay’ın Defne ilçesinde hastane, çadır kent ve kalıcı mutfak kuran Kocaeli Büyükşehir, sahip olduğu lojistik merkezden her gün 5 ilçede 195 mahallede yaşayan 300 aileye yardım taşıyor. oluşturuldu.

BAŞKAN KOORDİNAT ETTİ

Depremin ardından Hatay’ın Defne ilçesine atanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçeye adım atar atmaz yardımların sağlıklı bir şekilde dağıtılması için lojistik merkez oluşturdu. İzmit’teki eski Carrefour binasını birebir yardım merkezine dönüştüren Büyükşehir, Defne’ye gelen yardımları da ilçedeki lojistik merkezden dağıtıyor. AFAD’ın yönlendirmesiyle Kocaeli’nden Büyükşehir Belediyesi’nin Defne’deki lojistik merkezine ve Türkiye’nin diğer bölgelerinden yüzlerce tır geliyor.

5 İLÇEYE GÜNLÜK 70 SERGİ

Büyükşehir, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Rehber Gençlik, Parklar Bahçeler Daire Başkanlığı ve İSU çalışanlarından oluşan yaklaşık 150 kişilik grup ve 25 araçla Defne’deki lojistik merkezde yardım dağıtımını sürdürüyor. AFAD, depremzedeler, muhtarlar ve diğer kurumlardan gelen talepler doğrultusunda Büyükşehir’in lojistik merkezinden Hatay’ın Defne, Samandağ, Antakya, Altınözü ve Yayladağı ilçelerine günübirlik 70 seferle yardım dağıtımı yapılıyor.

Ramazan PAKETİ

Kamyon ve diğer araçlarla lojistik merkeze gelen kuru gıda, bakliyat, giysi, battaniye, yorgan ve ısıtıcılar, bölgede görev yapan asker, polis gibi güvenlik güçlerinin de yardımıyla ayrı ayrı tasnif ediliyor. Büyükşehir çalışanları olarak. Lojistik merkezinde görev yapan işçi Ramazan kolisi şeklinde yapılan yardım ve dağıtımın dağıtımı kolaylaştırdığını ve aileler tarafından tercih edildiğini belirtiyor. Lojistik merkeze tek başına gelen aileler veya depremzedeler merkezde diledikleri ekipmanları seçebiliyor.

GEÇ KADAR SINIFLANDIRMA

Kocaeli Büyükşehir de hem işçilerin hem de ailelerin faydalanması için lojistik merkezde ekmek fırını kurdu. Ayrıca Büyükşehir çalışanları ve güvenlik güçleri için günlük yemek hizmeti verilmektedir. Buradaki işçiler çadırlarda ve konteynırlarda kalıyor. Lojistik merkeze Kocaeli ve diğer bölgelerden yardımlar gelmeye devam ederken, işçi gece geç saatlere kadar çalışmalarını ve sıralamasını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından lojistik merkeze gönderilen 24 adet seyyar tuvalet de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

acigolajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu