Haber

Adana Kadın Sanayici Platformu Hatay’daki depremzedelere yardım eli uzattı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayicileri Platformu, Hatay’daki çadırları gezerek hazırladıkları gerekli malzemelerden oluşan çantaları teslim etti.

2016 yılında AOSB yönetiminin desteğiyle kurulan ve bugüne kadar başta eğitim olmak üzere birçok sosyal sorumluluk projesi yürüten Kadın Sanayiciler, Platform Başkanı Ayça Çelik, Yeliz Kulakoğlu Ateş ve Zehra Arslanboğan liderliğinde Hatay’da depremzedelerle bir araya geldi.

Ziyaretlerine depremde en çok hasar gören yerleşim yerlerinden biri olan Defne ilçesinden başlayan hanımlar, çadırlarda yaşayan kadınlarla sohbet ederek, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Eşofman grubundan havluya, terlikten şampuana kadar birçok kişisel bakım malzemesini ve bir kadının ve çocuğunun ihtiyaç duyabileceği birçok kişisel bakım ürününü kadınlara ulaştıran kadın sanayiciler hayır dualarıyla karşılandı. Depremin herkesi derinden yaraladığını belirten Çelik, “Kaybedilen canların telafisi yok ama geride kalanlara yardım etmek hepimizin görevi. Bu sorumluluk bilinciyle depremzedelerimizin yanındayız.”

Bu ziyareti Anneler Günü’nde yapmayı planladıklarını ancak ülke gündeminden dolayı ertelediklerini belirten Çelik, “Millet olarak hayırsever bir toplumuz. Depremin ardından imkanlarla birlikte bu bölgeye de yardımlar geldi. Ancak bizim yardım çantalarımızın bir farkı var, yani kadın hassasiyetiyle hazırlanıyor çünkü biz hanımlar birbirimizin ihtiyaçlarını biliyoruz.Kadın her yerde kadındır.İster çadırda ister konteynerde olsun. kadın olmanın getirdiği özel ihtiyaçları vardır.Bu nedenle çantamızda anneler ve çocukları için çeşitli giyim yardımcıları ve kadınlarımız için ekmek su kadar olmazsa olmazları olmasa da ihtiyaç duyabilecekleri ürünler yer almaktadır. Güzel günlerde kullanılmasını ve bu tür felaketlerin bir daha ülkemizde yaşanmamasını temenni ediyoruz.”

Kadın dayanışması kapsamında her yıl bir sosyal sorumluluk projesiyle bir araya geldiklerini belirten sanayici Yeliz Kulakoğlu Ateş, depremzedelerin acılarını paylaşmak istediklerini belirterek, “Onlarla sohbet edip yanlarında olduğumuzu hissettirmek. onlar için keyifli olduğu kadar bize de manevi bir huzur verdi.”

Zehra Arslanboğan ise hazırladıkları çantaların kadın ve çocuklara yönelik olduğunun altını çizerek, “Burada bir kadına, bir çocuğa dokunabiliyorsak ne mutlu bize. Onlara destek olmaya geldik, sahip çıktık. gerçekten gel.”

Kadın sanayiciler çadırları ve çadırları gezerek yanlarında getirdikleri çantaları kendi elleriyle dağıttı. – HATAY

kartal-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu