Haber

Abdullah Gül 18’inci gününde deprem bölgesindeydi

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulunan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bugün burada gördüm ki, devlet ve millet böyle bir afetle mücadele için gayret sarf ediyor” dedi. Gül’e ziyarette Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nitelikli Ünal eşlik etti.

Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ihtiyaç sahiplerine acil şifalar dileyen Gül, olayları gözyaşı ve kederle izlediğini belirterek, arama kurtarma çalışmalarında görev alan yerli ve yabancı tüm ekiplere teşekkür etti.

“YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Kurtarma çalışmalarının aksamaması için bugün Kahramanmaraş’ta taziyelerde bulunduğunu ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Gül, “Hiç şüphe yok ki büyük bir afetle karşılaştık. Hayatımızı kaybettik, çok sayıda yara aldık. , Devletin ve milletin böyle bir felakete karşı mücadelede seferber olduğuna şahit oldum.” dedi.

“DENETİMLERİMİZİN UYGULANMASI GEREKİYOR”

Türkiye’nin deprem gerçeği üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirten Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hedefe ulaşmak için devlet kurumlarımız, inşaat sektöründeki tüm paydaşlarımız ve bilim insanlarımızla birlikte çalışmalıyız. Tepeden tırnağa depreme hazırlıklı olma bilinci, bunu şimdi yapmazsak birlikte çalışmalıyız, ne zaman yapacağız, bundan sonra kurumları ve kuralları güçlendirmemiz, gerekli kontrolleri yapmamız gerekiyor. daha dayanıklı bir gelecek inşa ediyoruz.”

MAHİR ÜNAL’A EŞLİK ETTİ

Ziyarette Gül’e Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve AK Parti Kahramanmaraş Uzman Yardımcısı Ünal eşlik etti. Daha sonra Kahramanmaraş merkez ve Pazarcık ilçelerindeki konteyner ve çadır kentleri ziyaret eden Gül, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

kirkagac-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu