Teknoloji

Xbox Dünya Çapında Oyunları Yükseltiyor

Oyun dünyasının bazı tartışılmaz gerçekleri var. AAA yani büyük bütçeli yapımların fiyatları 60 dolar olmak bu dahildir. Hatta ABD dışındaki birçok ülke oyunların fiyatlarını oyunlar çıkmadan önce 60 doların üzerinde hesaplıyor.

Ancak 2022 yılında pek çok firma yakında yeni oyunlarını 70 dolar gibi bir fiyat etiketiyle satışa sunabileceklerini duyurdu. Her zaman olduğu gibi bu durum ABD’de yaşayanlar için sorun değil ama dolar bazında fiyat veren ülkeler ortada. bu artışın acısından. Microsoft bugün yaptığı açıklamayla oyuncuları derinden yaraladı.

Xbox Series X’in tüm oyunları arttı

Xbox sözcüsünün IGN’de yaptığı açıklamaya göre Microsoft, 2023 yılından itibaren tüm oyunlarını 59.99 dolar fiyat etiketiyle satışa sunacak. 69.99$’a çıkarıyor . 2023’ün en çok beklenen oyunlarından biri yıldız alanı, Forza Motorsporları ve yeniden düşüşBu tür yapımların bu fiyattan çıkacağını açıklayan Xbox sözcüsü, şunları söyledi: oyunların maliyeti nedeniylebu artışı yaptıklarını belirtiyor.

Açıklamada, bu artışın şimdilik sadece Xbox Series S ve X için olduğu ve Windows kullanıcılarını etkilemediği belirtildi. Ancak IGN’ye göre, 2023’ün başlarında Windows ve diğer platformlar için de yeni geliştirmeler görebiliriz..

Oyunlarda yeni fiyatlandırma dönemi geldi

Xbox’ın bu artış trendine ayak uydurması oyun severleri ve oyun analistlerini korkuttu. Çünkü Xbox ilk kurulduğu andan beri var. oyunlara en az destek ve her zaman “oyuncu dostu” olarak anılan bir şirketti. Oyunlara gelecek artışlar ufukta bir fırtına gibi yavaş yavaş yaklaşırken Xbox’ın ani bir kararla bu artışı hayata geçireceğini açıklaması bu artışlardan kaçışın ne yazık ki olmadığını gösteriyor.

Ayrıca bazı analistlere göre pandeminin neden olduğu küresel enflasyon nedeniyle başta PC, Nintendo Switch ve PlayStation oyunları olmak üzere tüm oyunlar 2023 yılında çıkacak. 70 dolar yerine 75-80 dolar bandına gidebilir. . Hatta analistler Xbox fiyatlarını 70 dolara kadar çekmişti. piyasadaki en uygun oyun satıcısı unvanıHatta başarmak istediğini iddia ediyor.

Sonuç olarak oyunlar 70$ (iddia edildiği üzere) 80$ olsa da ne yazık ki 2023 itibariyle yeni çıkan oyun sayısı maalesef Ülkemizde minimum 900-1.000 TL’den satışa sunulabileceğini tahmin edebiliriz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu