Ekonomi

Putin: Ekonomimize yönelik dış tehlikeler hala var

Putin, başkent Moskova’da hükümet yetkilileriyle düzenlediği toplantıda ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülke ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde iyi performans gösterdiğini belirten Putin, şöyle konuştu: “Konsolide bütçe gelirleri bu yılın ilk çeyreğinde 13 trilyon rubleyi aştı. Petrol ve doğal gaz hariç gelirler yüzde 14 artarak 1,4 trilyon ruble oldu.dedi.

Putin, “Petrol ve doğal gaz gelirleri 1,3 trilyon ruble düştü. Ekonomimize yönelik hala dış tehditler var ve biz bunun çok iyi farkındayız. Bu konuda rahatlayıp her şeyin kendiliğinden düzeleceğine inanarak durumu akışına bırakmak yanlış olur, buna hakkımız yok.”söz konusu.

Başta otomotiv, kereste işleme, kimyasal eser üretim ve gübre sektörleri olmak üzere ülke ekonomisinde sıkıntıların devam ettiğine işaret eden Putin, bu alanlardaki sorunların analiz edilmesi için çeşitli adımlar atılacağını söyledi.

Rusya’daki şirketlerin ağır koşullara rağmen toplu işten çıkarmalara başvurmadıklarını anlatan Putin, şöyle konuştu: “Şimdi durum kökten değişti, ülkedeki işsizlik oranı yüzde 3,5 gibi tarihi bir düşük seviyede, çoğu alanda yeterli işçi yok.”yorumunu yaptı.

Putin, istihdam açığı sorununun teknoloji kullanılarak çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu