Haber

Meclis’te “Kürdistan” tartışması! Sırrı Sakık’ın sözlerinin ardından MHP’li Celal Adan mikrofonunun kapalı olduğunu düşünerek küfür etti.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkan Vekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Genel Kurulda konuşan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Cumhuriyetin kuruluş yıllarına ilişkin bir konuşma yaptı. Bu sırada MHP’li Celal Adan ile Sakık arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından başka bir milletvekilini kürsüye çağıran TBMM Başkan Yardımcısı Celal Adan, mikrofonunun açık olduğunu unutarak “p…venks” ifadesini kullandı.

MUSTAFA KEMAL BÖLÜCÜ MÜ?

Sakık, kürsüye çıktığında Türkçe ve Kürtçe “İyi akşamlar” diyerek, “Sayın Erdoğan grup toplantısında ne diyor; MHP ve CHP yöneticileri gidip Meclis’in gizli oturumlarına, tutanaklarına baksın. Kürtleri, Kürdistan’ı, Çerkesleri, Lazistan’ı görecekler” “Mustafa Kemal bölücü mü? Mustafa Kemal Kürt milletvekillerini çağırırken ‘Kürdistan milletvekilleri’ dedi. Evet doğru söylüyordu. Biz bunun altına imza atıyoruz.” dedi.

“BU MECLİS’İ CANLI BIRAKAMAZDI”

Sakık’ın sözlerinin ardından Adan, “Her ne kadar polemiğe girmek istemesem de bir milletvekili söyleseydi, Türkiye Cumhuriyeti varken milletimizin birlik ve beraberliğine kurşun sıkan, askerimizi, polisimizi şehit edenler” deseydi. İsimleri PKK olan kurulsaydı Türk askerlerini PKK tükürüğüyle boğarlardı, bu Meclis’i sağ bırakamazlardı.” konuştu.

MHP’Lİ ADAM AĞZINI SARDI

Adan’ın sözlerinin ardından Sakık ile arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın ardından başka bir milletvekilini kürsüye çağıran TBMM Başkan Yardımcısı Celal Adan, mikrofonunun açık olduğunu unutarak “p…venkler” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu