Haber

Mansur Yavaş: “Ateş çemberiyle çevrili bu coğrafyada bugün dimdik ayakta durabiliyorsak, 100 yıl önce esareti kabul etmeyen gazilerimiz sayesindedir…

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; “100 yıl önce topraklarımızı vatan yapan irade, bugün masum Filistinlilerin yaşadığı katliamın ülkemizde yaşanmasını engelledi. Bundan tam 100 yıl önce, ateş çemberiyle çevrili bu coğrafyada dimdik ayakta durabiliyorsak, bunun nedenidir.” 100 yıl önce esareti kabul etmeyen, şehitliği kabul edenlerin sayısı.” “Bu zaferi alarak mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğindeki ecdadımıza bunu borçluyuz” dedi.

ABB, Cumhuriyetin ilanının 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Atatürk Orman Çiftliği’nde kutlama programı düzenledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sanatçılar Candan Erçetin ve Murda’nın konser vereceği etkinliklerde konuştu.

Yavaş’ın açıklaması şöyle:

Ankara Cumhuriyet sadece bu meydanda değil, sokak, cadde ve parklarda da kutlanıyor. Şanlı Türk bayrağımız ve Atatürk’ün fotoğraflarıyla süslediğimiz şehrimiz, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi haftalardır bu günü bekliyordu. İşte özlemimiz bitti. Buradan ses veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

“Bugün dört bir yanımız ateş çemberi olan bu coğrafyada dik durmayı başarabilirsek, bunu 100 yıl önce esareti kabul etmeyen, şehitleri riske atarak savunan, GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN ÖNCELİĞİNDEKİ ATALARIMIZA BORÇLUYUZ.”

Görmek. Gazze’de siviller öldürülüyor, çocuklar katlediliyor. Bir insanlık dramı yaşanıyor. Filistinliler bizim 100 yıl önce yaşadığımız zorlukların aynısını şimdi yaşıyor. 100 yıl önce topraklarımızı vatan yapan irade, bugün masum Filistinlilerin yaşadığı katliamın ülkemizde yaşanmasını engelledi. Bundan tam 100 yıl önce, ateş çemberiyle çevrili bu coğrafyada dimdik ayakta durabiliyorsak, bunu 100 yıl önce esareti kabul etmeyen, şehitliği göze alarak canla başla mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğindeki atalarımıza borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin hem kendi çocukları hem de dünyadaki tüm yetimler, mağdurlar ve mazlumlar için sonsuza kadar ayakta kalmasını diliyorum.

“ATA’M GERİDE KALMA. GÜVENİNE VE IŞIĞINA SAHİP ÇIKIYORUZ. GÖSTERDİĞİN YOLDA ÇALIŞIYORUZ”

Ankara Renginin gri olduğunu söyleyenler var. Hayır yanılıyorlar. Ankara’nın rengi kırmızı ve beyazdır. Ankara’nın rengi bayrağımızın rengidir. Bunun en büyük kanıtı da bu coşkulu kalabalık. Ata’m geride kalma. Güveninizi ve ışığınızı koruyoruz. Gösterdiğiniz yolda çalışıyoruz. Yeni yollar, yeşil alanlar, altyapı projeleri, teknoloji merkezleri, aile kadın merkezleri açıyoruz. Ülkemizin geleceği için gençlerden tavsiyeler alıyoruz. Hep birlikte Ankara’yı büyük önderler Mustafa Kemal’e ve Atatürk’e yakışan, dünya başkentleriyle yarışan bir şehir haline getireceğiz. Önümüzdeki yıl 101’inci yılımızı yine bu alanda, Atatürk’ün bize emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği’nde hep birlikte kutlayacağız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 100 yıldır topraklarımızı vatan edinen şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yeter ki vatanımız ve bayrağımız olsun. Yaşasın özgürlük. Yaşasın Cumhuriyet. Ne mutlu Türküm diyene. 100. yılınız kutlu olsun. Kaç 100 yıl? Sonsuza dek Cumhuriyet.”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Murda ve Candan Erçetin konserleriyle devam etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

kocarliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu