Haber

Mahalle sakinleri 15 yaşındaki Mine’nin ölümüne neden olan yangını anlattı

ÇANAKKALE’de babaannesinden babaannesinin yanına gönderilen 15 yaşındaki Mine Söylemez, iddiaya göre üvey babası tarafından aranmayınca evden kaçtı. Erkek arkadaşının evinde kalan Mine, yangında üçüncü kattan atladı. 27 gün yoğun bakımda kalan genç kız hayatını kaybetti. Yangının çıktığı gün orada bulunan mahalle sakinleri olanları anlattı.

Çanakkale’den İstanbul’a annesiyle birlikte yaşaması için gönderilen 15 yaşındaki Mine Söylemez, iddiaya göre üvey babası tarafından aranmayınca evden kaçtı. Küçükçekmece’de erkek arkadaşının evinde 3 gün kalan Söylemez, çıkan yangında balkonda mahsur kalınca 3. kattan atladı. 27 gün yoğun bakımda kalan Söylemez hayatını kaybetti. 15 yaşındaki Mine’nin kaçtığı 25 yaşındaki Şerif E. hakkında suç duyurusunda bulunan aile, yangın sırasında kapının Mine’nin üzerine kasten kapatıldığını iddia etti.

“ONU KURTARMADILAR”

Mehmet Şahin, “Mahalle olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. En üst katta olduğu için fazla bir şey yapamadık. Eve girmek için kapılardan baktık ama kimse cesaret edemedi. Büyük bir yangın çıktı. ‘Atla’ dedi.Önce çocuğu battaniyenin üzerine attı.Yakaladılar sonra atladı.Tutamadılar.Kafasını mermere vurdu,hastaneye götürdüler duydum. öldü. Sonra ne oldu merak ettim” dedi.

“ODADA KALDIĞINI DUYDUM” Ramazan Çetin, “Çocukla birlikte odada kaldığını duydum. Diğerleri aşağı indi. Esnafımız yangın söndürücüyle geldi. Battaniyeye sarılarak kurtuldular. Allah’tan rahmet dilerim.” rahmet eylesin” dedi.

“Atlarken Bakmadım”

Yangın sırasında itfaiyeyi aradığını söyleyen Bayram Akgün, “Atlayacağını anlayınca bakamadım. Dumanlar yükselince itfaiyeyi aradım. O kızı daha önce hiç görmemiştim. Onu balkonda gördüm ve aşağı inmesi gerektiğini söyledim. Arkadaşımız elinde yangın söndürücüyle geldi. Kızın atlayacağını anlayınca içeri girdim.” .

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu