Ekonomi

Hatay’da içme suyu sıkıntısı var

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki depremin vurduğu illerden biri olan Hatay’da içme suyu sorunu yaşanıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda, “Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından tahliller sonuçlanıncaya kadar şehir şebeke suyunun içilmemesi önerildi. Maalesef acil içme suyu sorunu artarak devam ediyor. Paydaşlarla iletişime geçilmiş olup, sorunu çözmeye yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Belediyenin mesajlarında şu ifadelere yer verildi:

“- Hatay genelinde 600 civarında kuyu ve 2 adet içme suyu arıtma tesisi (Karaçay ve Yayladağı), içme suyu Harbiye, Beşikligöl, Hıdırbey, Akçay Eğricek, Bükünsuyu, Pınarbaşı, Arabingöl, Avcılar, Haymaseki kaynaklarından sağlanmaktadır.

– Tüm sular klorlanarak şebekeye verilir ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından analizleri yapılır.

– Rastgele olumsuz sonuç çıkması durumunda HATSU’ya bildirilir ve kaynak kapatılır. (Arabın gölü analiz sonucu negatif çıktığı için uyarılmıştır ve yeni analiz sonucuna kadar bu kaynak kullanılmamaktadır.)

– Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerimizde de moloz nedeniyle su temin edilemeyen alanlarda sokak çeşmeleri vasıtasıyla vatandaşlara evsel su ulaştırılmaktadır.

– Hatay’ın Defne ve Antakya ilçeleri başta olmak üzere şişelenmiş içme suyuna erişim konusunda vatandaşlarımızdan Belediyemize yoğun bir talep var.”

haberbabaeski.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu