Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tekirdağ’da Sabah Namazı Mitingine Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tekirdağ’da Hacı Sabri Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı İftarına” katıldı.

Erbaş, sabah namazını kıldırdıktan sonra yaptığı konuşmada, Allah’ın Müslümanların yaptığı her şeye şahit olduğunu söyledi.

Sabah namazına katılanlara teşekkür eden Erbaş, “Allah’ın şahidliğini kazanmaktan daha büyük mükâfat var mı? İbadet bunun içindir. İbadet bizim ibadetimizin ifadesidir. Allah bizi neden yarattı? Cinleri de ben yarattım.” ve insanlar sadece Bana ibadet etsinler diye. İbadet yoluyla kendimizi ve ruhumuzu eğitmemiz gerekiyor.” söz konusu.

İbadetlerin Müslümanlar için önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, Müslümanların kötülüklerden uzak durmaları ve hayırlarla meşgul olmaları gerektiğini söyledi.

“Çocuklarımızı Kuran’ın güzellikleriyle yetiştirmeye çalışalım” diyen Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Onlara Kur’an’ın güzelliklerini öğretelim. Rabbimiz, ‘Bana uyanlara uyun’ diyor. Kimdir Rabbimize uyanlar, “Bir kere söyledim, iki kere söyledim” derler. Bin kere söyleyebilirsin ama bin kere güler yüzle, tatlı dille, ürkütmeden, müjde vererek söylersin canım.Bizim kötülükten sakındırmak gibi bir vazifemiz var.” terimleri kullandı.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Kaan Peker, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Müftüsü Mustafa Soykök ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu