Haber

Çin, Almanya’nın Nadir Toprak Metallerinin Ana Tedarikçisi Olmaya Devam Ediyor

BERLİN, 25 Ocak (Xinhua) — Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) Salı günü, Almanya’nın 2022’nin ilk 11 ayında Çin’den yaptığı nadir toprak metalleri ithalatının toplam 49,3 milyon avro (53,7 milyon ABD doları) olduğunu açıkladı. ve toplam ithalatın üçte ikisini oluşturduğunu.

Bazı nadir toprak elementlerinin ithalattaki payı daha da yüksekti. Bu dönemde ithal edilen 1,7 milyon avro değerindeki 220 ton skandiyum ve itriyumun yüzde 94,4’ü Çin’den geldi.

Nadir toprak terimi, günlük yaşam için giderek daha değerli hale gelen bir dizi eser ve altyapı yapımında kullanılan 17 metalden oluşan bir kümeyi ifade eder. Cep telefonlarında, sabit disklerde, trenlerde kullanılırlar ve ayrıca rüzgar türbinleri ve elektrikli araçlar gibi yeşil teknolojiler için değerlidirler.

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü’ne (DIW Berlin) göre, dünyanın en büyük nadir toprak metal üreticisi olan Çin, dünyadaki tüm ithalatın dörtte üçünü oluşturuyor. Çin’den Avrupa Birliği’ne (AB) yapılan nadir metal ithalatının ortalama payı yüzde 94 civarında.

2030’un prestijiyle AB’de daha az toprak elementine olan talebin beş kat artması beklenirken, Avrupa Kritik Hammaddeler Yasası ile yerel üretimi, hammadde işlemeyi ve geri dönüşümü güçlendirmeyi planlıyor.

Bu ayın başlarında, İsveç’in kuzeyindeki Kiruna’da yaklaşık bir milyon ton ağırlığında Avrupa’nın bilinen en büyük nadir toprak metal yatağı keşfedildi. Devlete ait maden şirketi LKAB’a göre, burada madenciliğin başlamasının en az 10 ila 15 yıl süreceği tahmin ediliyor.

Şimdiye kadar, Avrupa’da çok az toprak çıkarıldı. (1 avro = 1,09 ABD doları).

haber-alanya.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu