Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günü yüzde 5,29 kayıpla 4.713,39 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 263,16 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 78,7 milyar TL oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 7,85 ve holding endeksi yüzde 5,47 kaybetti. Şube endekslerinin ortasında yüzde 1,15 ile tek kazanan spor olurken, en çok kaybeden bankacılık oldu.

BIST 100 endeksi düşüş trendini sekizinci gününe taşıdı.

Analistler, küresel piyasalarda gözlerin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklanacak para politikası kararlarına çevrildiğini, karar öncesi piyasalarda dalgalı bir seyir izlendiğini belirtti.

Fed’in bugünkü toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasının beklendiğini hatırlatan analistler, karar metni ve Fed Lideri Jerome Powell’ın açıklamalarındaki yönlendirmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmasının beklendiğini söylediler.

Analistler, yarın Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararlarının piyasaların odak noktasında olacağını belirtti.

ECB ve BoE’nin politika faizini 50 baz puan artırmasının beklendiğini belirten analistler, piyasaların ECB Başkanı Christine Lagarde ve BoE Başkanı Andrew Bailey’nin açıklamalarından bankaların bundan sonraki politikalarına ilişkin ipuçları aranacağını söylediler.

Analistler, yarın iç piyasada haftalık para ve banka istatistikleri, ABD’de fabrika siparişleri ve yurt dışında katı mal siparişlerinin ön plana çıkacağını belirterek, teknik olarak BIST 100 endeksinde 5 bin 100 puanın direnç seviyesi ve 4.700 seviyesi dayanak noktasıdır.

bigaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu