Ekonomi

BofA, yapay zeka sunucu talebine bağlı olarak Dell hisse senedi hedefini 130 dolara yükseltti

Çarşamba günü BofA Securities, Dell Technologies Inc. (NYSE:DELL) için görünümünü güncelledi ve hisse senedi fiyat hedefini bir önceki 116 $’dan 130 $’a yükseltirken, hisse senedi için Satın Al notunu yineledi. Bu düzeltme, Dell’in 2024 mali yılının dördüncü çeyreğinde (F4Q24) yapay zeka (AI) optimizasyonlu sunucu işinde önemli bir büyüme kaydettiğini bildirmesinin ardından geldi.

Dell, bir önceki çeyreğin sonunda 1,6 milyar dolar olan sipariş birikimini neredeyse iki katına çıkararak 2,9 milyar dolara ulaştı.

Şirketin yapay zeka optimizasyonlu sunucu siparişleri bir önceki çeyreğe göre %40 artış gösterdi ve sevk edilen sunucuların büyük bir kısmı eğitim amaçlı kullanıldı. Dell’in yapay zeka sunucularına yönelik talebi karşılama kabiliyeti şu anda GPU’ların mevcudiyeti ile sınırlı.

Yönetim, gerekli GPU’lar temin edildiğinde şirketin yapay zeka sunucularını hızla sevk edebileceğini belirtti. H100 GPU modeli için teslim süresi iyileşme belirtileri gösteriyor, ancak pazar talebi arzı aşmaya devam ediyor. Dahası, Dell yeni H200 GPU için siparişleri kabul etmeye başladı.

BofA analisti, artan PC gelirlerinin yanı sıra negatif nakit dönüşüm döngüsünden etkilenen daha yüksek sermaye getirisi ve pozitif serbest nakit akışı potansiyelinin altını çizdi. Firmanın Dell’in 2025 mali yılı (F25E) için gelir ve hisse başına kazanç (EPS) tahmini, bir önceki tahmin olan 92,3 milyar dolar ve 7,60 dolardan sırasıyla 93,0 milyar dolar ve 7,78 dolara yükseltildi.

Fiyat hedefi, 2025 takvim yılı için öngörülen 8,47 $’lık EPS’nin 15 katı değerlemeye dayalı olarak artırıldı; bu, 8,27 $’lık bir EPS’nin 14 katı olan önceki kattan bir artış anlamına geliyor. BofA, daha yüksek katsayıyı yapay zeka sunucularına yönelik güçlü talepten kaynaklanan beklenen gelir artışına bağlıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu