Ekonomi

Bernstein: “Adidas bu yıl zor geçecek”

Investing.com – Bernstein analistlerine göre adidas AG(ETR: ADSGN) (OTC: ADDYY), 2023’te rapçi Ye ile olan kan davası ve COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Çin talebinin geri dönüşü nedeniyle kısa vadeli değerli yaygaralarla karşı karşıya.

Analistler, müşterilere bir notta, Alman spor giyim kümesinin bir “geçiş” yılında olduğunu, yeni CEO’yu söyledi. Björn Güldenyıllık hedefleri “Büyüme, kar veya geri alım umutlarını yok eder”sözlerine ekledi.

Ürün lansmanlarındaki aksamaların markaya zarar verdiğini savunan analistler, işin daha da büyüyeceğini söylüyor. “çevik ve reaktif”için bu sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Bu haftanın başlarında Adidas, Şubat ayında yaptığı bir uyarıyı yineleyerek, bundan sonra Yeezy markalı eserlerinden herhangi birini yeniden kullanmamaya karar verirse, kalan satılmamış envanterin silineceğini ve bunun da 500 milyon avro (1 avro) işletme karı elde edeceğini söyledi. = $1.0568) ve cari mali yıl için gelir. yaklaşık 1,2 milyar euro azaltacağını belirtti.

Bunun ortasında firma, operasyonlarının daha geniş bir incelemesinin bir parçası olarak 200 milyon avroya kadar tek seferlik maliyetlerden etkilenmeyi beklediğini söyledi.

Adidas, kurdan bağımsız satışların bu yıl yüksek bir tek haneli oranda düşmesiyle yıllık 700 milyon avroluk işletme kaybı bildirebileceğini tahmin ediyor. Temel olarak, faaliyet karı “başabaş civarında”gerçekleşmesi bekleniyor.

Bernstein analistleri, adidas’ın Çin’deki performansına da dikkat çekerek, fazla stokun şirketin ülkede COVID-19 sonrası perakende talebinde beklenen toparlanmayı kaçırmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Önümüzdeki 18 ayın ötesinde, Bernstein analistleri Adidas’ın geri dönüş stratejisini beğendiklerini, ancak toparlanmanın ortadan kalkmayacağını söylediler. “Kolay olmayacak”söylenmiş.

Yazar: Scott Kanowsky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu