Haber

Balıkesir’de doktorların kavgasında darp edilen anestezi uzmanı: Beni kanlar içinde bıraktılar

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iddiaya göre, 23 Ocak’ta ameliyat olan hastanın iyileşme süreci nedeniyle Dr. İsmail Şayan ile anestezi asistanı Dr. Muhammed Ali Ertan arasında tartışma çıktı. Doktorlar daha sonra birlikte başka bir ameliyata girdiler.

Havalandırmada meslektaşları tarafından vuruldu

Girdikleri ikinci ameliyatın çıkışında 2 doktor hastanenin havalandırma boşluğunda tekrar bir araya geldi. İkili arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Mücadele, Genel Cerrahi Servisi’nde görevli doktorlar Azad Gazi Şahin ve Uğur Mengeneci’nin de devreye girmesiyle büyüdü.

Anestezist Dr. Ertan yüzüne aldığı darbelerle yaralanırken, genel cerrah Şahin’in sol baş parmağı kırıldı. Ertan, görev yaptığı Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Şahin ise kaldırıldığı özel hastanede tedavi altına alındı. Her ikisi de tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Birbirlerini şikayet ettiler

Anestezi Uzmanı Dr. Ertan, jandarmaya, Balıkesir Tabip Odası’na ve Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü’ne giderek kendisini darp ettiğini öne sürdüğü Azad Gazi Şahin, İsmail Şayan ve Uğur Mengeneci hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdur olduklarını öne süren 3 doktor da jandarma ve Balıkesir Tabip Odası’na Ertan hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Üç kişi saldırdı”

Olayların maruz kaldığı cerrahi baskıdan kaynaklandığını öne süren anestezi asistanı Dr. Muhammed Ali Ertan, “Dr. İsmail Şayan ‘Hastayı çabuk uyandıralım. Çok olay yaşıyoruz. Neyse’ diyerek baskı yaptı. ilaç var uyansın’ dedim ‘Benim işim şu anki hastanın sağlığı, benim işime karışma’ dedim. ‘Tartışma olacak, tatlı olacak’ diye düşündüm. Sürekli yüz yüze bakıyoruz.Daha rahat konuşuruz diyerek beni yangın merdivenine çağırdı.’Hemen üstteki havalandırma boşluğunda konuşalım’ dedi. Yukarı çıkar çıkmaz genel cerrahi hocası ve yardımcısı yumruk attı, saldırdı, hocaları da ayağımı takıp yere düşürdü, yere yumruk atmaya devam etti, yüzümden yaralandım, kaşım açıldı. Beni orada kanlar içinde bıraktı.İlerliyor.Zorla hocamıza gittim.Sedye ile acile götürdüler.Birçok yerim ağrıyor.Üçünden de şikayetçiyim” dedi. dedim.

“Hasta geç uyanıyor” iddiası

Uğur Mengeneci ve Dr. İsmail Şayan ile anestezi asistanı Muhammed Ali Ertan arasında hastanın geç uyanma sorunu nedeniyle tartışma yaşandığını belirten Genel Cerrahi Asistanı Dr.

“Dr. İsmail Şayan, hastanın geç kalkmasının sorun yaratıp yaratmayacağını soran anestezi asistanı Dr. Ertan’a ‘Öğretmeninizi arayın, hastada bir sorun mu var?’ Ertan ‘Hocayı ne zaman arayacağımı biliyorum, sen benim işime karışamazsın’ gibi cevaplar veriyor bu cevaplar üzerine tartışmalar başlıyor.Diğer ameliyatlar devam ederken göz teması ve bazı tahrik edici hareketler oluyor.Dr. Ertan ile özel görüşeceklerini söylediler.Öğretim üyemiz Azad Gazi Şahin’e durumu anlattım.’Durumu kontrol edelim, gerekirse ayıralım, engel olalım’ dedim. Ameliyathaneye girerken yangın merdiveninden bağırışlar duyduk üst katta havalandırma var oraya vardığımızda İsmail ve Muhammet boğazlarına dolanıyorlardı ne yapıyorsunuz dedim. .Öğretmen geldi.’ ‘Öğretmeniniz ve siz’ gibi ifadeler kullandı.Hocamız araya girerek bizi ayırdı.Aynı anda Ertan hocamıza saldırdı.Ortalık büyüdü.Ortalıktaki anestezist arkadaşımız bu yüzden darp edildi.Hocamızın sol el parmağı da kırıldı”

dedim.

Tarafların karşılıklı olarak şikayetçi olduğu olayla ilgili Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı’nın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği tarafından da soruşturma başlatıldı.

avcilarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu