Haber

Bahçelere zarar veren domuzlar şimdi tavukları götürüyor

Bahçeleri mahveden domuzlar şimdi tavukları götürüyor

MERSİN – Mersin’de sahile yakın bahçelere zarar veren domuzlar şimdi de kümeslerdeki tavukları almaya başladı. Domuzların tavuğu alma anı da kameralara yansıdı.

Erdemli ilçesinin turistik sahil bölgesi Ayaş’ta gündüz saatlerinde domuzlar sokaklara döküldü. İrili ufaklı sürüler halinde meskenlerin ortasında dolaşan domuzların tilki gibi tavukları yakalamaya çalışması dikkat çekti. Domuzlardan biri yakaladığı tavuğu ağzına aldı. O anlarda görüntülere yansıdı. Daha önce bahçelere zarar veren domuzların kısa sürede diğer iki kümesten toplam 8 tavuğu aldığı öğrenilirken, mahalle sakinleri de okula giden çocukları olduğunu belirterek tahlil istedi.

Tavuk sahiplerinden Ramazan Serin, “Tavuklar benim, domuzlar hep buraya geliyor. Buraya geldikten sonra çocukların ortasına gidiyorlar, tavukların ortasına gidiyorlar. İçeri giren tavuk” manzara tavuğum. Ama gidince dermanı istiyorum. Mahallenin ortasından geliyor, 4 tane geliyordu.” “Gelip hepsini alıp götürüyor. 4’ü gitti, amcanın oğlu da orada, 4’ü de gitti. Vursan ne yapacaksın? Bıktık, nefret ettirdi. tavuk değerli değil gitti gitti bizim için kıymetli olan çocuklarımız.Okula giden çocuklar var” dedi.

Mahalle sakinlerinden Durmuş Dölek, “Mahallemiz okul yolu üzerinde. Gece ve sabah saatlerinde hayvanlar burayı istila etmiş. Söyleyeceğimiz yetkililer bize yardımcı olursa uygun olur. Analiz nedir bilmiyorum, hayvan kanunu var, artık yetkililer gerekeni yapmalı, kapımızı açık bırakırsak içeri girecekler. “Bahçemize zarar veriyor, sebzelerimize zarar veriyor. Hepimiz mecburiyetten tel örgü yapmak zorundayız, yine böyle gidiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu